Το χωριό

Το Αρνικού ,ο Πύργος και το τουριστικό θέρετρο Ίστρο αποτελούν την κοινότητα Καλού Χωριού.το Αρνικού και ο Πύργος είναι ωραία και γραφικά παραδοσιακά χωριά. Tο Ίστρον αναπτυγμένο πιο πρόσφατα αποτελεί τον τουριστικό προορισμό της περιοχής.
Τα διαμερίσματα μας χτισμένα αμφιθεατρικά στον λόφο θα σας χαρίσουν ατελείωτες στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας . Με υπέροχη θέα στην καταπράσινη και πλούσια κοιλάδα του Καλού χωριού, και τον ατελείωτο ορίζοντα της θάλασσας του κόλπου του Μεραμπέλου.
Σε απόσταση 800 μέτρων θα κολυμπήσετε στην καλά οργανωμένη αμμουδερή παραλία της Χρυσής Ακτής ή Βούλισμα για τους ντόπιους ,και να μην παραλείψετε να ανακαλύψετε τις μικρότερες κρυμμένες από βράχια παραλίες .Σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει με τα γαλαζοπράσινα νερά της και την λευκή της άμμο.
Πιο ήσυχη αλλά πολύ όμορφη η παραλία του Αγίου Παντελεήμονα με το μικρό εκκλησάκι .Με εναλλαγές άμμου και βότσαλου αλλά και τα αλμυρίκια να σας χαρίζουν την σκιά τους κάτω από τον καυτό ήλιο θα σας κάνουν να την λατρέψετε και ας μην είναι τόσο κοσμοπολίτικη.
Και τέλος η παραλία Καραβοστάσι με το βότσαλο και τα δέντρα να έχουν τις ρίζες τους μέσα στην θάλασσα είναι ένα μέρος ξεχωριστό. Πολλοί επισκέπτες και ντόπιοι την προτιμούν για την ιδιαίτερη ομορφιά της.
Να κάνετε μια μικρή βόλτα και να επισκεφτείτε τα ερείπια από την αρχαία πόλη Ίστρωνα ,που έδωσε και το όνομα της στο χωριό, στο μικρό ύψωμα Βρόκαστρο. Να κάνετε μεγαλύτερες εκδρομές προς τον Άγιο Νικόλαο, την Ελούντα την Πλάκα και από εκεί στην Σπιναλόνγκα ,τα Γουρνιά και προς την ενδοχώρα στο πανέμορφο χωριό Καλαμαύκα με τα πολλά αξιοθέατα και μνημεία της φύσης.
Να δείτε ένα μεγάλος μέρος της ανατολικής Κρήτης με ημερήσια ταξίδια όπως την παραλία με τα φοινικόδεντρα το Βάι ,το Οροπέδιο Λασιθίου με τους ανεμόμυλους , το παλάτι του Μίνωα και το νησί Χρυσή .
Το σίγουρο είναι ότι κάθε τι είναι εφικτό, με μικρές εξορμήσεις από την περιοχή μας,να πραγματοποιηθεί όπως αρέσει σε εσάς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *